Μετράμε έως το 10 με καρδιές και κοχύλια

Μαθαίνουμε να μετράμε χρησιμοποιώντας τις κάρτες 0-10 και κοχύλια.

Με τον Μιχαήλ αναγνωρίζουμε τους αριθμούς και μετράμε μέχρι το 10 αυτές τις ημέρες, και χρησιμοποιήσαμε τις δραστηριότητες από το “Πακέτο Γλώσσας και Μαθηματικών” και μερικά κοχύλια για να παίξουμε και να μάθουμε μαζί.

#1 Δραστηριότητα

Άπλωσα τις κάρτες με τις μεγάλες καρδιές μέχρι το 5, και μετά μέχρι το 10 για να μην τον μπερδέψω. Του έδωσα σε μία στοίβα μπροστά του τις κάρτες με τις καρδιές μέσα στο πλέγμα. Μετρούσε τις μικρές καρδιές και τις έβαζε πάνω στο σωστό ψηφίο.

#2 Δραστηριότητα

Στις απλωμένες κάρτες με τους αριθμούς (πάλι μέχρι το 5 και μετά 6-10) άφησα μπροστά μερικά κοχύλια. Έβλεπε κάθε φορά τον αριθμό μέσα στην καρδιά, μετρούσε τα αντίστοιχα κοχύλια και τα έβαζε  μπροστά από την κάθε κάρτα.

 

#3 Δραστηριότητα

Το ίδιο το κάναμε και με τις κάρτες με τα πλέγματα. Όσες ήταν οι καρδιές στο κάθε πλέγμα, τόσα και τα κοχυλάκια.

#4 Δραστηριότητα

Μετά, τα κάναμε και τα δύο μαζί. Στο κάθε ψηφίο βάλαμε το σωστό πλέγμα με ίσο πλήθος καρδιών και μετρήσαμε ισάριθμα κοχύλια.

#5 Δραστηριότητα

Συνεχίσαμε μετρώντας μπισκότα. Μετρήσαμε τα μπισκότα στο κάθε βάζο, και στη σωστή απάντηση αφήσαμε ένα κοχύλι.

#6 Δραστηριότητα

Ο Μιχαήλ λατρεύει τα τρένα. Στο τέλος, φτιάξαμε ένα τρένο με τους αριθμούς μέχρι το 5. Βάλαμε τις κάρτες με τις μεγάλες καρδιές στη σειρά και για ρόδες έβαλε κοχύλια και βότσαλα από τη θάλασσα!

#7 Δραστηριότητα

Για το τέλος, αφήσαμε τον λαβύρινθο!

Όλες τις δραστηριότητες που κάναμε θα τις βρεις στο “Πακέτο Γλώσσας και Μαθηματικών” και είναι κατάλληλες για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι 6 ετών περίπου. 

Πάτησε πάνω στην παρακάτω φωτογραφία για να δεις τις λεπτομέρειες και να το αποκτήσεις άμεσα! 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...