10 ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τις κάρτες 3 μερών με τα ζώα του δάσους και της ζούγκλας

“Οι κάρτες 3 μερών” είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον με 10 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού και τους εκπαιδευτικούς στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. 

1. Ανάπτυξη λεξιλογίου / Γνωριμία με τα ζώα

Υπάρχουν ζώα που τα παιδιά δεν γνωρίζουν ή τα γνωρίζουν μόνο ονομαστικά. Με τις αληθινές φωτογραφίες που έχουν οι κάρτες, μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τα ζώα και να τους τα δείξουμε όπως είναι πραγματικά, όχι ζωγραφισμένα. 

2. Ενώνουμε εικόνα με εικόνα και λέξη με λέξη

Τα παιδιά τρελαίνονται να αντιστοιχίζουν όλων των ειδών τα ζευγάρια και αυτή είναι μία πολύ ωραία δραστηριότητα είτε για πιο μικρά παιδιά που ακόμη δεν διαβάζουν, είτε για παιδάκια που έχουν ξεκινήσει ανάγνωση και θα βοηθήσει πολύ στην ταχύτητα της ανάγνωσης ολόκληρης της λέξης, αλλά και της ορθογραφίας της. 

3. Ενώνουμε εικόνα με λέξη

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι κι εδώ αξιοποιούμε κάτι που αρέσει στα παιδιά, την αντιστοίχιση. Ενώνουν την εικόνα με την ονομασία του κάθε ζώου και ουσιαστικά και πάλι ενισχύουμε την ανάγνωση, παίζοντας. 

4. Ταξινόμηση σε ζώα του δάσους και ζώα της ζούγκλας

Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μαθαίνει ποια ζώα είναι της ζούγκλας και ποια του δάσους. 

ζώα της ζούγκλας - ζώα του δάσους

5. Ταξινόμηση σε μικρά και μεγάλα ζώα

Ταξινόμηση και πάλι, αυτή τη φορά με βάση το πραγματικό μέγεθος των ζώων. 

μεγάλα - μικρά

6. Ξεχωρίζουμε τις ιδιαίτερες κατηγορίες των ζώων – πουλιά

7. Ημερόβια – νυκτόβια

Με μεγαλύτερα παιδιά, μπορούμε να μιλήσουμε για τα ζώα που είναι ξύπνια κατά τη διάρκεια της μέρας (ημερόβια), και για τα ζώα που είναι ξύπνια κατά τη διάρκεια της νύχτας (νυκτόβια).

ρακούν - κουκουβάγια

8. Αλφαβητική σειρά

Τα παιδιά συνήθως βαριούνται να κάνουν ασκήσεις αλφαβητικής σειράς γιατί απαιτούν πολύ γράψιμο. Χρησιμοποιώντας, όμως, τις κάρτες στις οποίες το όνομα του ζώου αναγράφεται, η άσκηση μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστα χωρίς καθόλου γράψιμο! 

9. Ομοιότητες – διαφορές

ρινόκερος - ιπποπόταμος

10. Χωρίζουμε στα 3 γένη

Δε χρειάζεται να συμπληρώνει ατελείωτα πινακάκια με ουσιαστικά, για να μάθει το παιδί τα 3 γένη. Μπορεί να το κάνει μέσα από τις κάρτες με τα ζώα του δάσους και της ζούγκλας! 

αρσενικά
θηλυκά
ουδέτερα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις 10 ιδέες για να αξιοποιήσεις τις κάρτες 3 μερών με τα ζώα του δάσους και της ζούγκλας, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη περισσότερες, βάζοντας τη φαντασία σου να δουλέψει! Το σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετύχεις ένα σωρό εκπαιδευτικούς σκοπούς ενώ ταυτόχρονα περνάτε δημιουργικό χρόνο μαζί, μαθαίνετε και παίζετε παρέα!  

Πάτησε πάνω στις εικόνες για να αποκτήσεις τις κάρτες 3 μερών με τα ζώα του δάσους και της ζούγκλας (δύο ξεχωριστά σετ καρτών):

Ή απόκτησέ τα και τα δύο μαζί στο “Πακέτο Ανάγνωσης” σε ένα σύνολο από περισσότερες από 500 εκπαιδευτικές κάρτες / σελίδες σε ειδική τιμή:

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...