Με το σελλοτέιπ κολλάς!

Πριν από λίγες ημέρες ξεκινήσαμε ανακαίνιση στα υπνοδωμάτια του καινούριου σπιτιού μας και έτσι ολοκληρώνοντας ένα-ένα δωμάτιο προσθέτω κανούρια έπιπλα, διακοσμητικά, αλλά και φέρνω στην επιφάνεια πράγματα που περίμεναν κλεισμένα σε κούτες μετά τη μετακόμιση. Φτάνοντας στο δωμάτιο του μικρού, ξέθαψα και όλα τα μωρουδίστικα παιχνίδια της Νεφέλης που είχα φυλαγμένα σε κούτες σχεδόν πέντε χρόνια τώρα. Ξεθάβοντας τα κουκλάκια και τα λούτρινα παιχνίδια, δε με περίμενε θησαυρός –εννοείται- αλλά ένα θέαμα μάλλον αποκαρδιωτικό. 

Κοίτα πόσα χνούδια χωράνε σε ένα τόσο δα μικρό κουκλάκι
Για δες καλύτερα!
Αυτό ήταν νόμισες; Έχει κι άλλα!
Εδώ δες!
Σου κάνω και κοντινό!

Παρόλο που τα είχα κλεισμένα σε κουτιά, ήταν όλα μες στα χνούδια, και φυσικά αν καθόμουν να τα βγάλω ένα-ένα ακόμη θα έβγαζα…Το πλυντήριο, εκτός του ότι ήθελα να το αποφύγω για να μην τα καταστρέψω, δε βγάζει τα χνούδια, οπότε η λύση της παλιάς νοικοκυράς που δεν είχε όλα τα καινούρια γκάτζετ στη διάθεσή της, ήταν μονόδρομος, οικονομικότατη και πάναπλη!

 Σελοτέιπ! Δεν το έχεις ξανακούσει; Τυλίγεις το σελοτέιπ γύρω από τον δείκτη και το μέσο με την πλευρά που κολλάει προς τα έξω, και με σταθερές κινήσεις το σέρνεις κατά μήκος της επιφάνειας που θέλεις να καθαρίσεις! Παίρνει λίγη ώρα και ξοδεύεις κάμποσο σελοτέιπ, αλλά το αποτέλεσμα, πίστεψέ με, σε δικαιώνει! Ιδού!

Δεν τα λες και λίγα!
Κι έχει κι άλλα!

Αφού τα καθάρισα από τα χνούδια, πήρα ένα πανάκι με μικροϊνες που έχω για να καθαρίζω τα παιχνίδια των παιδιών και αφού το ψέκασα με το Ecos καθαριστικό που βλέπεις στη φωτογραφία, τα πέρασα και με αυτό ένα-ένα. Το συγκεκριμένο καθαριστικό το πήρα τυχαία από το σούπερ μάρκετ πριν από λίγο καιρό και έχει γίνει ήδη αγαπημένο μου. Περιέχει μόνο φυτικά συστατικά, είναι άοσμο χωρίς βλαβερές ουσίες, και καθαρίζει τέλεια τα παιχνίδια μας!

Κοίτα όμως τι ωραία που είναι τώρα! Χαλάλι το τρίψε-τρίψε! 🙂

Κι έτσι, με δύο πολύ απλές κινήσεις, τα παιχνίδια της Νεφέλης έγιναν σαν καινούρια! Εσύ τη λύση του σελοτέιπ την ήξερες; Έχεις κάποιο άλλο τρικ για τα χνούδια; Περιμένω τις ιδέες σου στα σχόλια!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...