Τα πιο νόστιμα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου που έχεις φάει ποτέ!

Είμαι ενθουσιασμένη! Μετά από καιρό κατέβηκα στην Αθήνα και πήγα σε όλα αυτά τα μικρά μαγαζάκια που έχουν κυριολεκτικά τα πάντα! Πήγα και σε ένα με είδη ζαχαροπλαστικής και προμηθεύτηκα όλα τα απαραίτητα για να φτιάξουμε με την Νεφέλη τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας!

 

 

Πήρα ζαχαρόπαστα λευκή για να την χρωματίσω με τα χρώματα που βλέπεις στα μπουκαλάκια, μαύρη, και κόκκινη. Το μαύρο και κόκκινο για να πετύχουν αν τα κάνεις μόνη σου θέλουν πάρα πολύ χρώμα, και πάλι το αποτέλεσμα δε βγαίνει τόσο καλό, οπότε αυτά τα δύο χρώματα τα παίρνω έτοιμα. Δίπλα, πήρα και μερικά έτοιμα βρώσιμα διακοσμητικά σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Η συνταγή για τα μπισκότα βουτύρου είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ! Δοκίμασέ τα και θα δεις κι εσύ ότι δεν έχεις φάει πιο νόστιμα!

 

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 5 βανιλίνες
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάς το βούτυρο στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά και σταδιακά προσθέτεις και την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτεις την βανιλίνη και τα αβγά ένα-ένα και χτυπάς γι’ άλλα 5 λεπτά. μέχρι το μίγμα σου να είναι μία αφράτη κρέμα.
  3. Σταδιακά και σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνεις κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι και το baking powder.
  4. Όταν ομογενοποιηθούν, βγάζεις τη ζύμη και απαλά για να μη σου σκληρύνει, την πλάθεις μία μεγάλη μπάλα και την βάζεις πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
  5. Αλευρώνεις τα χέρια σου, κόβεις ένα μικρό κομμάτι, το πλάθεις απαλά και το ανοίγεις για να φτιάξεις το σχέδιο με το κουπάτ.
  6. Τα έτοιμα σχέδια τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνεις στον αέρα στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 13 λεπτά ή μέχρι να δεις να ροδίζουν οι άκρες.
  7. Τα αφήνεις να κρυώσουν καλά, και είναι έτοιμα!

 

Τα μπισκότα τρώγονται σκέτα με ζεστό γάλα (γιάμι!!!!) ή τον καφέ σου, αλλά αν θέλεις μπορείς να τα στολίσεις με ζαχαρόπαστα. Δες εδώ πώς στόλισα τα μπισκότα με τη ζαχαρόπαστα.

 

Tips

  • Η συνταγή βγάζει περίπου 130 μπισκότα, που εμένα με βολεύει γιατί τα τρώμε πέντε-πέντε όλοι μας θα δώσω αρκετά σε δωράκια. Αν θέλεις λιγότερη ποσότητα, βάλε τις μισές δοσολογίες. Για να δεις πώς κάνουμε τα μπισκοτοδωράκια μας, πάτησε εδώ.
  • Η επιφάνειά σου και τα χέρια σου πρέπει να είναι αλευρωμένα, γι’ αυτό να έχεις λίγο αλεύρι κοντά σου όση ώρα κάνεις τα σχέδια με τα κουπάτ. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
  • Αν ξεχάσεις να βγάλεις το βούτυρο να μαλακώσει νωρίτερα, ή αν έχεις έμπνευση τελευταίας στιγμής, βάλε την πλάκα σε μία επιφάνεια κοπής και με το μαχαίρι κόψε το βούτυρο σε κυβάκια πριν το βάλεις στο μίξερ.
  • Μην βάζεις δύναμη όταν πλάθεις γιατί δε θα σου γίνουν αφράτα και μη δουλεύεις πολύ τη ζύμη. Η ζύμη είναι βουτύρου και παίρνει θερμοκρασία -άρα λιώνει το βούτυρο- όσο την δουλεύεις.
  • Κοσκίνισε και την άχνη για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  • Όταν σηκώνεις τα μπισκότα από την επιφάνειά σου για να τα βάλεις στο ταψί, χρησιμοποίησε χούφτα για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Γίνε κι εσύ Everyday Mom για να μην χάνεις κανένα νέο μου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα και θα έρθει στο email σου το ebook μου “Γίνε καλύτερη μαμά σε 23 μέρες” για να δεις πώς μπορείς με πολύ απλά βήματα να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερη μαμά, αλλά καη η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Σε περιμένω!

Recent Posts