Χάρτινες κούκλες

Μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες με τη Νεφέλη από όταν ήταν πολύ μικρή ακόμα, ήταν οι κατασκευές και συγκεκριμένα οι χειροτεχνίες. Αυτή τη φορά, γι αλλού ξεκινήσαμε, άλλο κάναμε τελικά και καταλήξαμε με δύο νέες χάρτινες κούκλες – συγκατοίκους μας! 

Η αρχική ιδέα ήταν μία κούκλα – πρόσωπο που θα κρατάει με ξυλάκι παγωτού, κι έτσι αρχικά φτιάξαμε ένα μεγάλο κεφάλι σε σκληρό χαρτόνι που ζωγράφισε η Νεφέλη αναλόγως και κολλήσαμε ματάκια και φρύδια από βελουτέ χαρτί. Είπαμε να μη ζωγραφίσουμε τα μαλλιά, αλλά να τα φτιάξουμε κι αυτά από βελουτέ χαρτί. Έφτιαξα αμυγδαλωτά σχήματα στο χαρτί, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε γύρω από το κεφαλάκι της έτσι ώστε να μοιάζουν με κοτσιδάκια. Πριν κολλήσουμε τα κοτσιδάκια, κόψαμε από κάτω προς τα πάνω το χαρτί σε λωρίδες για να έχουν τα μαλλάκια της κίνηση. Στο τέλος, βάλαμε και λαστιχάκια / κοκαλάκια! 

 

Στη συνέχεια πήραμε ένα μπλοκ με χρωματιστά φύλλα για scrap books και σχεδίασα ένα πολύ απλό φόρεμα τραβώντας δύο γραμμές που ξεκινούν από πάνω και ανοίγουν προς τα κάτω σαν τρίγωνο και στο πάνω μέρος έκανα μία απλή λαιμόκοψη. 

Με το ίδιο χαρτί, με τις λωρίδες που περίσσεψαν από το φόρεμα που κόπηκε, έφτιαξα τα μανίκια.

Στη συνέχεια, πήρα το φόρεμα και το εφάρμοσα πάνω στο αρχικό μου χαρτόνι για να σχεδιάσω το λαιμό. Τον κόψαμε και τον κολλήσαμε πίσω από το φόρεμα. Μετά, κολλήσαμε και τα μανίκια. Στο χαρτόνι σχεδίασα και τα χεράκια της και τα προσθέσαμε.

Επειδή τελικά η κούκλα βγήκε μεγάλη, αντί να χρησιμοποιήσουμε το ξυλάκι για να την κρατάμε, το βάλαμε στο πίσω μέρος για να μένει όρθια και να μην γύρει μπροστά ή πίσω. 

Στο χαρτόνι σχεδίασα τα πόδια της, και στο χαρτί από το μπλοκ σχεδίασα και τα παπούτσια της και τα προσθέσαμε. Έτοιμη η κούκλα μας! 

Με τον ίδιο τρόπο κάναμε και τη φιλενάδα της! 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...