Δωράκια για τον Παιδικό / το Νηπιαγωγείο

Θυμάμαι όταν η Νεφέλη ήταν μικρή, στις γιορτές και στα γενέθλια φτιάχναμε μπισκότα ή κουλουράκια να κεράσουμε στον Παιδικό ή το Νηπιαγωγείο. Μια φορά είχαμε φτιάξει και σοκολατένια cupcakes! Τώρα που το σκέφτομαι μία φράση μου έρχεται στο μυαλό…στην πυρά (αυτοσαρκάζομαι)! 

Πώς πήγαμε σε παιδικό και νηπιαγωγείο cupcakes για τα παιδάκια και μάλιστα χωρίς να μας κάνει παρατήρηση κανείς, ούτε καν να μας στραβοκοιτάξει! 

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ η ίδια τώρα πια δεν θα το έκανα ξανά, εκτός αν έκανα κάποια πολύ υγιεινή συνταγή. Τότε όμως, όχι και τόσα χρόνια πίσω, ακόμη το συνηθίζαμε. 

Εφόσον λοιπόν οι καιροί έχουν αλλάξει – λες κι έχει μείνει τίποτα ίδιο τα τελευταία χρόνια στις ζωές μας- αποφάσισα να προσφέρουμε στους φίλους του Μιχαήλ ένα πιο εναλλακτικό κέρασμα για τα γενέθλιά του την περασμένη εβδομάδα. 

Είναι παιδάκια 3 ετών, οπότε ιδανική ενότητα είναι τα σχήματα σε συνδυασμό με τα χρώματα. Έφτιαξα κάρτες για μικρά χεράκια με 6 βασικά σχήματα – χρώματα, τις εκτύπωσα και τις πλαστικοποίησα. 

Τις έκοψα και τις έβαλα σε διάφανα σακουλάκια, αυτά που κάνουν αυτόν τον χαριτωμένο χρατς-χρατς ήχο. 

Έφτιαξα μικρές καρτούλες στις οποίες έγραψα 2 ιδέες για παιχνίδι (ενδεικτικά φυσικά, οι ιδέες μπορούν να είναι άπειρες), πρόσθεσα τα εκπαιδευτικά οφέλη και τις εκτύπωσα σε απλό χαρτί. Τις έκοψα και τις πρόσθεσα στα σακουλάκια. Έκλεισα τα σακουλάκια δένοντάς τα με σπάγγο. 

Έφτιαξα αυτοκόλλητες ετικέτες στις οποίες έγραψα το όνομα του Μιχαήλ, για να ξέρουν τα άλλα παιδάκια από ποιον είναι το δωράκι. Τις εκτύπωσα σε αυτοκόλλητο χαρτί, τις έκοψα και τις κόλλησα πάνω στα σακουλάκια δώρου που είχα αγοράσει. Τις κόκκινες καρδούλες τις έκανα στο χέρι. Έτοιμα! 

Αν σου άρεσε η ιδέα μας, θα βρεις στα Εκτυπώσιμα άλλα τα σχήματα και άλλα 9 σετ από 6 υπέροχες κάρτες της ίδιας κατηγορίας για να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία των φίλων σας, ή ακόμη και διαφορετικές για κοριτσάκια / αγοράκια ή με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών! 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...