Ιδέα για υγιεινό πρωινό νο 6

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω να κάνω είναι να πειραματίζομαι για νέους συνδυασμούς γεύσεων, αρωμάτων ακόμη και χρωμάτων ή υφών στην κουζίνα. 

Έτσι, προκύπτουν πολλά από τα πιάτα που τρώμε καθημερινά, αφού και στις κλασικές συνταγές ακόμη κάνω τις δικές μου παρεμβάσεις. 

Το συγκεκριμένο πρωινό είναι το αγαπημένο μου τον τελευταίο καιρό και προέκυψε από την επιθυμία μου να αντικαταστήσω το αγελαδινό γάλα με κάτι άλλο τις ημέρες νηστείας, αλλά και για να καταναλώσω λιγότερο γάλα αν έχω ήδη φάει άλλα γαλακτοκομικά κάποια μέρα. 

Για ένα πιάτο χρειάστηκα:

  • 1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου
  •  2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  •  1 κ.σ. bran sticks
  • λίγους κολοκυθόσπορους / ηλιόσπορους
  • 1 κ.γλ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • φρέσκα μύρτιλλα
  • μισή μπανάνα
  • λίγα αμύγδαλα
  • σπόρους τσία (έπιασα λίγους με τα δάχτυλά μου, όπως κάνουμε με το αλάτι)
  • αποξηραμένα cranberries
  • νιφάδες καρύδας
 
 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έβαλα το γάλα με τη βρώμη σε μέτρια φωτιά και ανακάτευα συνεχώς να γίνει μια ωραία κρεμούλα. Όταν ήταν έτοιμη, την έριξα σε βαθύ πιάτο και από πάνω έβαλα τα φρέσκα φρούτα, μετά τους σπόρους και τα αποξηραμένα φρούτα / ξηρούς καρπούς. Τέλος, πασπάλισα με τους σπόρους τσία και τις νιφάδες καρύδας.

Βγήκε καταπληκτικό και πολύ χορταστικό! Για μένα που δεν προτιμώ τις πολύ γλυκές γεύσεις, δε χρειάστηκε κάποιο σιρόπι ή μέλι. Προαιρετικά, μπορεί κανείς να ρίξει από πάνω λίγο μέλι ή σιροπάκι αγαύης. 

Recent Posts