Το Duolingo με εξαπάτησε # NOT

Πέρσι τον δεκαπενταύγουστο μας επισκέφθηκε ο ξάδερφός μου του οποίου η γυναίκα είναι από την Βουλγαρία. Όταν τον ρωτήσαμε αν έμαθε κι εκείνος Βουλγαρικά μας είπε «ναι, με το Duolingo». 

Καμπανάκι! 🔔

Κι εγώ είχα κατεβάσει το Duolingo πριν χρόνια, έπαιξα λίγο με το καινούριο παιχνιδάκι μου και κάποια στιγμή μου πέρασε και το άφησα. Μου άρεσε όμως η ιδέα και το success story του ξαδέρφου μου και λέω δεν το ξαναπιάνω να θυμηθώ τα Γαλλικά μου μήπως και κάνουμε κάποια στιγμή αυτό το οικογενειακό ταξίδι στη Γαλλία που τόσα χρόνια σκεφτόμαστε;

To Duolingo σε κρατάει σε εγρήγορση και δε σε αφήνει να το αφήσεις γιατί αποκτάς σερί παίζοντας κάθε μέρα. Έχεις κίνητρο. Αν κάποια μέρα δεν παίξεις, για να μην χάσεις το σερί σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Freeze που το παγώνει και δεν χάνεται.

Εγώ, λοιπόν, ξεκίνησα και πάλι με ενθουσιασμό, αλλά μετά από έναν μήνα χρησιμοποίησα ένα Freeze. Τον επόμενο μήνα χρησιμοποίησα λίγα περισσότερα και τον επόμενο ακόμη περισσότερα. Έφτασα τον Απρίλιο και τον Μάιο να έχω χρησιμοποιήσει τόσα Freeze που θύμωσα κι εγώ η ίδια με τον εαυτό μου και καθιέρωσα μία πολύ απλή πεντάλεπτη καθημερινή ρουτίνα. Το πρωί, καθώς παίρνω πρωινό, κάνω την εξάσκηση της ημέρας και ξεμπερδεύω. Κι εγώ το απολαμβάνω περισσότερο έτσι, γιατί έχω μία συνέχεια, και δεν νιώθω ότι κάνω κάτι και σαμποτάρω τον ίδιο μου τον εαυτό. Δε μου έβαλε και κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να κάνω Duolingo καθημερινά για να προσπαθώ να ξεφύγω.

Δημιουργήθηκε, όμως, ένα πρόβλημα.

Θυμόμουν πολύ ξεκάθαρα, ότι πέρσι το καλοκαίρι καθόμασταν στην αυλή με τη μαμά μου και κάναμε και οι δύο Duolingo. Εκείνη Ιταλικά, εγώ Γαλλικά. Θυμόμουν τον άντρα μου που γέλαγε και έλεγε πόσο ίδιες είμαστε (πονεμένη ιστορία αυτή), θυμόμουν την Νεφέλη που έπαιρνε το τηλέφωνό μου για να κάνει αγγλικά, άκουγα τα γκλιν γκλιν μέσα στο μυαλό μου και ήμουν 99% σίγουρη ότι ήταν καλοκαίρι και όχι φθινόπωρο. Γιατί όμως το day streak μου είναι σήμερα, π.χ. 315 και απέχει τόσο πολύ από το 364;

Το σκεφτόμουν αυτές τις μέρες ως ένα μυστήριο και ξαφνικά χθες η μαμά μου φωνάζει από μέσα «Το Duolingo μου είπε ότι έκλεισα έναν χρόνο!».

Πολλά καμπανάκια!! 🔔 🔔 🔔 🔔

 

Εγώ της έφτιαξα το Duolingo πέρσι, άρα κι εγώ την ίδια μέρα ξεκίνησα, άρα καλά θυμόμουν ότι ήταν καλοκαίρι, άρα γιατί έχω μόνο 315 day streak και δε με γιορτάζει κι εμένα το Duolingo;;  😠 

 

Σκέφτομαι το αμαρτωλό παρελθόν μου με τα Freezes. 🙄

 

Λέω δε μπορεί, τόσο ακριβά θα πληρώσω μερικά 2-3-5-10 Freezes; 😤

Δηλαδή, τι; Με τιμωρεί το Duolingo 😤  που κάποιες φορές απλά βαρέθηκα ήμουν εξαντλημένη (#NOT) , με την ενέργεια στα τάρταρα (#NOT), και ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να κάνω 5 λεπτά εξάσκηση (#NOT,  #NOT, #NOT!!!!).

 

Μέτρησα τα Freezes. Δεν ήταν 2-3-5-10 τελικά. Ήταν 50!!!! 50!!!! 50 φορές κορόιδεψα τον εαυτό μου και το Duolingo τι έκανε;

Μου είπε, οκ, λουφάρεις. Δικαίωμά σου. Αφού προνόησες και βρήκες Freeze, δε θα σε πετάξω έξω αν και πολύ θα το ‘θελα. Δε θα τερματίσεις όμως κιόλας στον χρόνο που θα ήθελες. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή! Οι αμαρτίες πληρώνονται γλυκούλα!

Και κάθε φορά που εγώ χρησιμοποιούσα το Freeze, αυτό με κράταγε στην ίδια streak day και δεν προχωρούσε 😮 , αλλά εγώ ήμουν τόσο αδιάφορη, που καν αυτό δεν είχα παρατηρήσει.

Γιατί στα είπα ολα αυτά;

Γιατί ναι, το μόνο που χρειάζεται για να φτάσεις στο στόχο σου, δεν είναι η ποσότητα του χρόνου που θα επενδύσεις όπως λανθασμένα νομίζουμε, αλλά η ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Μεγαλύτερο αποτέλεσμα έχει η καθημερινή πεντάλεπτη εξάσκηση, παρά η μία μέρα τη βδομάδα από το πρωί ως το βράδυ.

Αν κάνεις Duolingo 5 ώρες μια μέρα, θα πάρεις μόλις ένα day streak. Αν κάνεις μόνο 5 λεπτά τη μέρα για μια εβδομάδα, θα πάρεις 7!

Από την άλλη, αν επιλέξεις τα Freezes, ναι, είναι πιθανόν κάποια στιγμή αν δεν τα παρατήσεις, να φτάσεις στον στόχο (364 ημέρες, να συμπληρώσεις έναν χρόνο). Αυτή η πορεία όμως θα σου πάρει περισσότερο χρόνο, απογοήτευση που βλέπεις να αργεί, κούραση περισσότερη και θυμό με τον εαυτό σου που δεν ανασκουμπώθηκε όταν έπρεπε.

Κι εκεί, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποια στιγμή να βαρεθείς να περιμένεις κα να τα παρατήσεις.

 

Δες τη ζωή σαν ένα Duolingo, γιατί κάπως έτσι είναι κι εκεί.

 

Αν παλεύεις μόνη σου, πιθανόν να πετύχεις τους στόχους σου μετά από πολύ καιρό, με πολλές αποτυχίες στη διαδρομή, με πολλή απογοήτευση. Πιθανόν να τα παρατήσεις πριν φτάσεις στη δική σου Ιθάκη.

 

Αν με αφήσεις να σε βοηθήσω, θα γλυτώσεις χρόνο, ενέργεια και αποτυχίες.

Θα βρούμε μαζί τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις στην Ιθάκη σου και δε σου υπόσχομαι ότι θα σύντομη και εύκολη, αλλά θα είναι σίγουρα συντομότερη και πιο «στρωτή» από αυτή που θα ακολουθήσεις αν ξεκινήσεις μόνη σου.

 

Μέχρι αύριο μπορείς να δουλέψεις μαζί μου! Μετά η ευκαιρία χάνεται και θα δω πότε και αν θα ανοίξει ξανά κενό στο πρόγραμμά μου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Όσες έχουν ήδη κλείσει τη θέση τους θα προηγηθούν στο κλείσιμο των συναντήσεων, γι’ αυτό μην το αφήσεις τελευταία στιγμή γιατί θα κλείσουμε την πρώτη μας συνάντηση τα Χριστούγεννα 😆.

 

Σου θυμίζω πως αυτή τη φορά ισχύει η χαμηλότερη τιμή της χρονιάς και σου κάνω δώρο έναν μήνα στο Everyday Mom – the Club για να λάβεις ταυτόχρονα με τις ατομικές μας συναντήσεις, και την υποστήριξη όλης της κοινότητας του Club

 

Επίσης, αυτή τη φορά υπάρχει η επιλογή εφάπαξ πληρωμής με σημαντική έκπτωση, αλλά και η δυνατότητα 2 ή 3 δόσεων!

 

Πάτησε εδώ για όλες τις λεπτομέρειες και να κλείσεις τη θέση σου! 

 

Αν στ’ αλήθεια θέλεις να κάνεις κάτι για σένα, αυτό πρέπει να κάνεις!

 

Σε φιλώ,

Μαρίλεια

 

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...