Τα πιο νόστιμα τσιπς σπανάκι baby!

Συχνά, όταν παίζουμε επιτραπέζια ή βλέπουμε ταινίες θέλουμε να μασουλάμε κάτι όμως, κρατάμε τα Ποπ κορν πίτσα για ιδιαίτερες μέρες και τις περισσότερες φορές αναζητώ υγιεινά σνακ που μπορούν να “τσιμπολογούνται” ή να είναι κρατσανιστά για να δίνουν την ίδια αίσθηση. 

Δοκίμασα, λοιπόν, να φτιάξω τσιπς από σπανάκι baby και ήταν ειλικρινά τα πιο νόστιμα σπιτικά τσιπς που έχω φάει ποτέ! 

Χρησιμοποίησα ένα σακουλάκι φύλλα σπανάκι baby που έπλυνα, στέγνωσα και άπλωσα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Τα πασπάλισα με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, σκόνη σκόρδο και λίγο τυρί τριμμένο και τα ράντισα με ελάχιστο ελαιόλαδο. 

Σε προθερμασμένο φούρνο τα έψησα περίπου 20′ στους 160 °C, μέχρι δηλαδή να είναι ξεραθούν τελείως για να γίνουν κρατσανιστά. Αν θέλεις να είναι τελείως κρατσανιστά, θα δείχνουν κάπως έτσι:

Αν τα αφήσεις λιγότερο, θα δείχνουν κάπως έτσι, θα είναι το ίδιο νόστιμα, αλλά όχι όλα τα φύλλα κρατσανιστά. 

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα σε ανταμοίψει! Σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις ετοιμάσει ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ που μπορούν άφοβα να φάνε και τα παιδιά και ακόμη και αν δεν πολυτρελαίνονται για σπανάκι είναι ένας έξυπνος τρόπος να το φάνε με όρεξη!

Recent Posts