Τάισε το παγόνι

Η καραντίνα περνάει δύσκολα με τα παιδιά στο σπίτι γιατί θέλουν συνεχώς εναλλαγές δραστηριοτήτων. Όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους και θέλουν κάτι καινούριο να τους εξάψει την περιέργεια. Πόσα παιχνίδια μπορείς όμως να έχεις!

Για να κρατήσω λίγο περισσότερο απασχολημένο τον Μιχαήλ χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία σε καινούρια παιχνίδια, σκέφτηκα να αρχίσω και πάλι τις κατασκευές και να του ετοιμάσω δραστηριότητες που μπορούν να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Ως δίχρονο, του αρέσει πολύ να μεταφέρει πράγματα από το ένα μέρος στο άλλο, να βάζει πράγματα μέσα σε άλλα, εντυπωσιάζεται με τα χρώματα και αγγίζει τις διαφορετικές υφές και τα διαφορετικά μεγέθη αντικειμένων. Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα να του φτιάξω ένα πεινασμένο και εντυπωσιακό παγόνι που θα πρέπει να ταΐσει με μικρά σκουλικάκια (aka πομ πομ και σύρματα πίπας χειροτεχνίας).

Πήρα ένα πλαστικό μπουκάλι από γάλα και κόλλησα στη μία μεριά φτερά που έφτιαξα με μπλε και πράσινο χαρτόνι. Σε κάποια φτερά έβαλα και πούπουλα χειροτεχνίας για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά δεν τους έδωσε περισσότερη σημασία. Τα διαφορετικά χρώματα ήταν αρκετά. Στην άλλη μεριά του μπουκαλιού, έβαλα ματάκια και μία μύτη που έκοψα από χαρτόνι, πρόσθεσα και ψιλοκομμένα φτερά πάνω από το κεφαλάκι και το παγόνι ήταν έτοιμο! Επειδή μου περίσσεψε χαρτόνι από τα φτερά που έφτιαξα, το έκανα λωρίδες και το έβαλα στη βάση του μπουκαλιού για να έχει περισσότερο χρώμα.

Του έκοψα χρωματιστά σύρματα πίπας, έβαλα και μερικά πομ πομ σε ένα μπωλ, του έδωσα ένα κουτάλι και τον άφησα να ταΐσει το πεινασμένο παγόνι. Ξετρελάθηκε! Και πίστεψέ με, όσο εντυπωσιάστηκε ο Μιχαήλ, άλλο τόσο ξετρελάθηκε και η Νεφέλη που κοντεύει τα 8. Αν λοιπόν έχεις μεγαλύτερο παιδάκι, μη διστάσεις να το δοκιμάσετε!

Για να το κάνεις κι εσύ, θα χρειαστείς:

  • Ένα διάφανο μπουκάλι. Εγώ έβαλα λίτρου και ήταν το ιδανικό μέγεθος.
  • Χαρτόνια σε μπλε και πράσινο. Όσες περισσότερες αποχρώσεις έχεις, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα (για σένα, τα παιδιά δε δίνουν σημασία σε λεπτομέρειες).
  • Χαρτόνι σε κίτρινο ή πορτοκαλί για το ράμφος
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα υγρή (το στικ δε θα κρατήσει το βάρος από τα χαρτόνια που μοιραία μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο)
  • Ματάκια χειροτεχνίας
  • Πούπουλα χειροτεχνίας σε μπλε και πράσινο προαιρετικά
  • Πομ πομ και σύρμα πίπας χειροτεχνίας

Αν σου άρεσε το άρθρο, μοιράσου το, και αν θέλεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις 120 ιδέες αντιβαρεμάρας μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα! Σ’ ευχαριστώ! 🙂

Α, και μην ξεχάσεις να έρθεις στην παρέα μας στο Facebook εδώ και να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας! 🙂

120 ιδέες αντιβαρεμάρας

    We respect your privacy. Unsubscribe at anytime.

    Recent Posts