Η πιο εύκολη σπιτική πλαστελίνη μόνο με 4 υλικά!

Καιρό έψαχνα την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική πλαστελίνη για να παίζει ο Μιχαήλ, γιατί δυστυχώς βάζει τα πάντα στο στόμα του και φοβάμαι να του δώσω τις πλαστελίνες του εμπορίου!

Μετά από αρκετές δοκιμές, έχω την πιο εύκολη και γρήγορη σπιτική πλαστελίνη που μπορείς να κάνεις μόνο με 4 υλικά και την μοιράζομαι μαζί σου!

  • 1 φλυτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1/4 φλυτζάνι αλάτι
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο (εγώ έβαλα καλαμποκέλαιο)
  • προαιρετικά: χρώματα ζαχαροπλαστικής

Η διαδικασία πάναπλη. Σε μπωλ ανακατεύεις το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνεις σιγά-σιγά το νερό και πλάθεις με τα χέρια σου το ζυμάρι που δημιουργείται. Στο τέλος, ρίχνεις και το λάδι και πλάθεις καλά να πάει παντού. Αν δε βάλεις χρώμα ζαχαροπλαστικής, η πλαστελίνη σας είναι έτοιμη για παιχνίδι!

Αν βάλεις χρώμα, μοιράζεις το ζυμάρι σου σε τόσα κομμάτια, όσα είναι τα χρώματα που έχεις. Εγώ έχω 5 χρώματα, οπότε την μοίρασα σε 5 κομμάτια. (Για την ακρίβεια ο μπαμπάς μας τη μοίρασε σε 5 “ισοβαρή” κομμάτια που ζύγισε ένα-ένα!)

Μετά, με καθαρή οδοντογλυφίδα κάθε φορά βγάζεις λίγο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το βάζεις πάνω στο κάθε μπαλάκι. Όσο πιο πολύ χρώμα βάζεις, τόσο πιο έντονο θα βγει. Πλάθεις καλά να πάει παντού και είσαι έτοιμη!

*Αν έχεις υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής και όχι τζελ όπως εγώ, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι και το μοιράζεις σε τόσα μπωλάκια, όσα τα χρώματά σου. Σε τόσα ποτηράκια όσα τα χρώματά σου, μοιράζεις το ζεστό νερό. Σε κάθε ποτηράκι ρίχνεις από ένα χρώμα (όσο πιο πολύ ρίξεις, τόσο πιο έντονο θα βγει) και μετά ρίχνεις σιγά σιγά το χρωματιστό νερό στο κάθε μπωλάκι. Πλάθεις καλά να γίνει ζυμαράκι, και μετά μοιράζεις ισόποσα και το λάδι και πλάθεις ξανά πολύ καλά.

Όσο πιο πολύ πλάθεις, τόσο πιο μαλακιά θα γίνει η πλαστελίνη σου!

*Tip: Κράτα λίγο υγρό μήπως δεν το “πάρει” όλο, ή πρόσθεσε λίγο επιπλέον αλεύρι αν κολλάει η πλαστελίνη στα χέρια. Εγώ πρόσθεσα λίγο αλεύρι στο τέλος, και κάθε φορά που παίζουμε, αλευρώνω λίγο την επιφάνειά μας και τα χέρια μας.

Αποθηκεύεις την πλαστελίνη σε ταπεράκι ή σε σακούλα τροφίμων που κλείνει για να σου κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται αφού πρώτα έχεις τυλίξει το κάθε χρώμα ξεχωριστά με λαδόκολλα για να μην μπερδευτούν μεταξύ τους.

Εύκολη δεν είναι; Αν σου άρεσε το άρθρο, μοιράσου το, και αν θέλεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις 120 ιδέες αντιβαρεμάρας μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα! Σ’ ευχαριστώ! 🙂

Α, και μην ξεχάσεις να έρθεις στην παρέα μας στο Facebook εδώ και να μαθαίνεις πρώτη τα νέα μας! 🙂

120 ιδέες αντιβαρεμάρας

    We respect your privacy. Unsubscribe at anytime.

    Μπορεί να σε ενδιαφέρει...