Ιδέα για υγιεινό πρωινό Νο 1

Κατά καιρούς -συνήθως άνοιξη, που νιώθω κι εγώ να ξαναγεννιέμαι μετά από τη χειμερία νάρκη- με πιάνει να προσέξω τη διατροφή μου, να χάσω βάρος, να φροντίσω τον εαυτό μου γενικότερα. Εκεί, όπως καταλβαίνεις, την πληρώνει η Εύα που κάθε χρόνο ακούει κάτι καινούριο. Τη μία, θέλω να χάσω βάρος άμεσα τρώγοντας τζιτζικόφτερα, την άλλη τρώγοντας και τα πιάτα, την άλλη δε θέλω να χάσω βάρος -αλλά θέλω κι όλας- αλλά θέλω να φροντίσω το σώμα μου τρώγοντας σωστά. Το ότι με ανέχεται ακόμη, είναι το παράδοξο της ιστορίας αλλά με βολεύει οπότε το αντιπαρέρχομαι!

Φέτος να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θέλω, αλλά μάλλον τείνω στο να φροντίσω τον εαυτό μου τελικά -γιατί αλλιώς ξεκίνησα, όπως καταλαβαίνεις! Έτσι, όταν έχω διάθεση το πρωί, πειραματίζομαι με το πρωινό μου, που είναι και το αγαπημένο μου γεύμα. Κάθε φορά που έχω νέα ιδέα, θα την μοιράζομαι μαζί σου και αν θέλεις, κάνε κι εσύ το ίδιο!

Εδώ έβαλα:

  • 1/2 αβοκάντο
  • 4 κάσιους
  • 4 αμύγδαλα
  • 5 βατόμουρα
  • μία φέτα ψωμί με Το υγιεινό ταχίνι κουβερούρα από Φιλεντέμ
  • πασπάλισα το ψωμί με λίγους ηλιόσπορους και σπόρους τσία

Το αβοκάντο παλιά δε μου άρεσε καθόλου, από όταν το έφαγα παγωμένο, όμως, από το ψυγείο, άλλαξα γνώμη! Είναι φρούτο που ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα, οπότε δεν μπαίνει ψυγείο για να συντηρηθεί, αλλά αν θέλω να το φάω το πρωί, το βράδυ το βάζω στο ψυγείο για να το φάω κρύο που είναι τέλειο!

Το ψωμί το έφτιαξα μόνη μου και δοκίμασα την συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ που με έχει βολέψει γιατί είναι πανεύκολη, γρήγορη και το ψωμί έχει τέλεια υφή και γεύση.

Παρότι όταν το δεις μπορείς να σκεφτείς “πιες και μια σόδα για να χωνέψεις”, έχω να σου πω ότι αν και δεν το περίμενα ούτε εγώ, ήταν πάρα πολύ χορταστικό γιατί οι τροφές αυτές έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού και στο τέλος έτρωγα σχεδόν με το ζόρι!

Δοκίμασέ το και πες μου τη γνώμη σου, και περιμένω και τη δική σου πρόταση στα σχόλια!

Recent Posts