Η καλύτερη ώρα για καφέ

Άσε με να μαντέψω! Το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί με το που ανοίγεις τα μάτια σου –εντάξει, όχι όταν κλαίει το  μωρό και τρέχεις νυσταγμένη να το ταΐσεις για να μη σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι, όταν είναι η δική σου ώρα να ξυπνήσεις- είναι να βάλεις καφέ. Ειδικά αν είσαι ξενυχτισμένη γιατί βγάζετε δοντάκια, το μικρό σου έκλαιγε όλη νύχτα ή είδε εφιάλτη και ξυπνούσε, έχεις δίδυμα που κλαίνε ντουέτο, τέλος πάντων μάνα είσαι, όσο χρονών και να είναι το βλαστάρι σου, όσα και να έχεις. Χρειάζεσαι καφέ να ανοίξει το μάτι σου. Τελεία.  Ή… έτσι νομίζεις! 

Πρόσφατες έρευνες καταλήγουν ότι η καλύτερη ώρα για να πιεις καφέ είναι δύο με τρεις ώρες αφού ξυπνήσεις. Όταν ξυπνάς, τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που σε κρατά σε εγρήγορση, αυξάνονται κατακόρυφα. Έτσι, αν εσύ ενισχύσεις τον οργανισμό σου με καφεΐνη, το πιο πιθανό είναι να αρχίσεις να νιώθεις νευρικότητα και αυξημένο στρες. Αν, αντίθετα περιμένεις δυο-τρεις ώρες, και πιεις τον καφέ σου την ώρα που η κορτιζόλη αρχίζει να πέφτει, κρατάς τα επίπεδα της ενέργειάς σου σταθερά, και δεν «ξεμένεις» από καύσιμα αν η κορτιζόλη και η καφεΐνη πέφτουν ταυτόχρονα!

Και τι να πιεις όταν ξυπνάς; Τελευταία έχω αρχίσει να πίνω κρύο νερό με παγάκια και μία φέτα lime, και νιώθω σούπερ ενυδάτωση στον οργανισμό μου! Ειδικά λόγω καλοκαιριού, το κρύο νερό με κινητοποιεί και μου δίνει την ενέργεια που θέλω για να ξεκινήσω τη μέρα μου! Μετά από καμιά ωρίτσα όμως…τρέχω στην καφετιέρα!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...