Το ΤΕΛΕΙΟ ρυζόγαλο χωρίς κορν φλάουερ!

Θέλεις να φτιάξεις το πιο υγιεινό και νόστιμο ρυζόγαλο, με πλούσια γεύση, που μπορεί να φάει ακόμη και το μωρό σου; Κάνε την παρακάτω συνταγή και δε θα δοκιμάσεις ποτέ άλλη!

Υλικά για 4 γεμάτα μπωλ

  • 1,5 λίτρο γάλα πλήρες
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1,5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • μία βανιλίνη
  • ένα ξυλαράκι κανέλα
  • ένα κομμάτι μαστίχα που θα τρίψεις με ένα κουτάλι και θα κάνεις σκόνη
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι, μανταρίνι ή λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ξεκινάς με δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Αμέσως χαμηλώνεις πολύ και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για μία ώρα ανακατεύοντας συνέχεια (ανά 5-10 λεπτά να μην κολλήσει το γάλα). Ανά διαστήματα θα δεις ότι φουσκώνει το γάλα. Δεν είναι τίποτα, ανακάτεψε καλά και θα ομογενοποιηθεί ξανά. Στη μία ώρα περίπου, όταν το γάλα με το ρύζι έχουν γίνει πιο παχύρρευστα, κατεβάζεις από το μάτι, αφήνεις δυο λεπτά να κόψει τελείως ο βρασμός και σερβίρεις με κανελλίτσα σκόνη και λίγο ακόμη ξύσμα.

Πατάς με δύναμη τη μαστίχα με ένα κουτάλι για να τη θρυμματίσεις.

Tips

Επειδή η συνταγή δεν έχει καθόλου κορν φλάουερ ή κρέμα σε φακελάκι για να πήξει το γάλα, πρέπει να βάλεις πλούσιο γάλα εξαιρετικής ποιότητας που δένει καλύτερα. Εγώ επιλέγω όλα μας τα γαλακτοκομικά από το γαλακτοπωλείο Στάμου γιατί το γάλα είναι πάντοτε ημέρας, έχει πλούσια γεύση και παράγεται από μικρές ελληνικές φάρμες.

Βάζω 1,5 λίτρο γάλα γιατί όταν δένει και πήζει, η ποσότητα που μένει είναι τελικά μικρότερη και αν βάλω μόνο 1 λίτρο δε θα βγάλει 4 γεμάτα μπωλ.

Ζάχαρη επιλέγω καστανή που έχει λιγότερη επεξεργασία, και βάζω μόνο 1,5 κ.σ. γιατί αφενός δε μου αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις, αφετέρου δε μας χρειάζεται και πολλή πολλή ζάχαρη! Αν θέλεις εσύ, προσθέτεις ή αφαιρείς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Στο ρυζόγαλο του μπέμπη, βάζω όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από ζάχαρη γιατί ακόμη δεν του δίνω καθόλου ζάχαρη.

Αν θέλεις, στο μισάωρο περίπου βγάλε την κανέλλα για να μη γίνει πολύ έντονο το άρωμα.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, και πραγματικά αν τη δοκιμάσεις δε θα θέλεις να κάνεις καμία άλλη ούτε με κορν φλάουερ, ούτε με κρέμα βανίλια, και τα παιδιά σου θα τη λατρέψουν! 🙂


Γίνε κι εσύ Everyday Mom!

Έλα στην παρέα μας και θα λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο υλικό, ιδέες, tips και συμβουλές!

    We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.

    Powered By ConvertKit

    Recent Posts