ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ!

Αν και η ημέρα του Βαλεντίνου δε με ενθουσιάζει πια ιδιαίτερα, σκέφτηκα πως μπορεί να είναι μία πολύ ωραία αφορμή να συζητήσουμε με το παιδάκι μας αυτά που αγαπάμε να κάνουμε και να το βοηθήσουμε να αποκτήσει μία πιο ξεκάθαρη και πιο συνειδητή εικόνα. 

Όταν ξέρουμε τι αγαπάει το παιδάκι μας να κάνει, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες να το κάνει και αν πρόκειται για ταλέντο ή κλίση, να το βοηθήσουμε να τα εξελίξει! Αν πρόκειται απλώς για αγαπημένη δραστηριότητα, π.χ. παιχνίδι με τουβλάκια αντί για κουζινικά, μπορούμε και πάλι να δημιουργήσουμε περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες!

Τα παιδιά εκφράζονται πολύ πιο ελεύθερα όταν ζωγραφίζουν αυτά που σκέφτονται και νιώθουν παρά όταν τα ρωτάμε και περιμένουμε λεκτικές απαντήσεις. Έτσι, ένα χαλαρό απόγευμα μπορούμε να καθίσουμε να ζωγραφίσουμε και αντί για τη συνηθισμένη μας ζωγραφική να του δώσουμε το εκτυπώσιμο που σου κάνω δώρο εδώ.

Έκπληξη! Έχω και για σένα ένα, για να κάνετε το ίδιο μαζί! Αντί για “σχολείο” εσύ έχεις “δουλειά” αλλά αν δε δουλεύεις εκτός σπιτιού (γιατί δουλεύεις στο σπίτι – μην ξανακούσω “δε δουλεύω”) θα υπολογίσεις όλες αυτές τις δουλειές που κάνεις καθημερινά! Λίγες είναι;

    Recent Posts