Μικρή εισαγωγή: Λοιπόν άκου καμιά φορά τι γίνεται. Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν κάτι μπισκότα με χαρούπι και δε μου άρεσαν καθόλου και κατάλαβα ότι προφανώς δε μου αρέσει το χαρούπι. Για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, ο μπαμπάς μας εμπνεύστηκε σαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού και ακούμπησε στο τραπέζι μία συσκευασία ντακάκια από χαρούπι. “Ωραία, πάει το πιάτο” σκέφτηκα με τη μία αλλά…κυρία! Κουβέντα δεν είπα. Δοκιμάζω ωστόσο, και έγινε η αποκάλυψη! Τα λάτρεψα! Έχουν μία ιδιαίτερη γεύση λόγω χαρουπιού, αλλά είναι φανταστική! Και το καλύτερο; Είναι περισσότερο υγιεινά από ό,τι φαντάζεσαι! Έχουν δύο φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα (!), περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό κι εννοείται είναι πλουσιότατα σε φυτικές ίνες! Κλείνει η εισαγωγή.
Η Νεφέλη μού μοιάζει σε πάρα πολλά πράγματα, κι ένα από αυτά είναι πως ικανοποιείται πρώτα με το μάτι στο φαγητό, και μετά με τη γεύση. Μπορεί τέλειο γευστικά πιάτο να δείχνει λίγο τσαπατσούλικο και να μην την ενθουσιάσει, και αντίστοιχα κάτι λιγότερο νόστιμο να είναι στημένο δελεαστικά και να το λατρέψει. Πολλά παιδιά είναι έτσι, να ξέρεις.
Για να της ετοιμάσω λοιπόν το απογευματινό σνακ που ήθελα οπωσδήποτε να είναι φρούτα, είπα να παίξω λίγο και της ετοίμασα γουακαμόλε (τα λέμε και λίγο “φαντεζί” να εντυπωσιάσουμε γιατί δεν τρελαίνεται για αβοκάντο 🙂 ) με σουβλάκι ανανά και τα αγαπημένα σε όλους μας, χαρουπάκια, που για κάποιο λόγο έχω βαφτίσει έτσι!
Στο γουακαμόλε έβαλα:
- μισό αβοκάντο
- μία ροδέλα ανανά
- δυο κομμάτια μάνγκο
- δύο σταγόνες λάιμ
Θα σου πω μόνο τι είπε η Εύα (σε αυτό το site η Εύα είναι μία και αγαπημένη, αν δεν είσαι διαβασμένη δες εδώ) όταν της το έδειξα: “Βιταμίνη c, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 όλα σε ένα πιατάκι”. Επίσης μου είπε πως το χαρουποπαξιμάδι δεν έχει γλουτένη οπότε είναι ό,τι πρέπει για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη. Αυτά ομολογώ δεν τα σκέφτηκα όταν το έφτιαχνα…
Αν και το δικό σου παιδάκι είναι του…οπτικού, μην επιμένεις να του δίνεις φαγητά που δεν του πολυαρέσουν άτσαλα στημένα. Επιστράτευσε τη δημιουργικότητά σου, παίξε με τα χρώματα και τις τροφές και θα δεις ότι θα τα δει με άλλο..μάτι! 🙂