Πώς στόλισα τα μπισκότα βουτύρου με τη ζαχαρόπαστα

Αρχικά ετοίμασα τα μπισκότα βουτύρου με τη συνταγή που θα βρεις εδώ και τα άφησα να κρυώσουν καλά. Για τη ζαχαρόπαστα πήρα την ειδική επιφάνεια και την έβαλα στον πάγκο μου και την πασπάλισα με λίγη άχνη. Άνοιξα τη μεγάλη συσκευασία με τη λευκή ζαχαρόπαστα κι έκοψα ένα κομμάτι με το μαχαίρι για να το χρησιμοποιήσω για τα αστέρια. Το έπλασα στα χέρια μου να γίνει μαλακό σαν πλαστελίνη (μην το παρακάνεις με το δούλεμα, η ζαχαρόπαστα είναι πολύ ευαίσθητο υλικό) και στη συνέχεια έβαλα λίγο κίτρινο χρώμα στο κομμάτι που είχα στα χέρια μου με μία οδοντογλυφίδα και το δούλεψα ξανά στα χέρια μου να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Γενικώς με το χρώμα προσθέτεις όσο θέλεις εσύ, ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλεις.

Όταν ήμουν ικανοποιημένη με το χρώμα, έβαλα τη μπαλίτσα στην επιφάνεια, την άνοιξα λεπτή με τον ειδικό πλάστη για ζαχαρόπαστα, και έκοψα το κομμάτι με το κουπάτ. Σε ένα μπωλάκι είχα βάλει ζάχαρη άχνη με λίγο νερό για να το κάνω “κόλλα”, και με ένα πινελάκι άλειψα το αντίστοιχο μπισκότο. Με τη χούφτα σήκωσα τη ζαχαρόπαστα και την ακούμπησα πάνω στο μπισκότο, και πίεσα ελαφρά με τα δάχτυλά μου να κολλήσει.

Επανέλαβα τη διαδικασία και με τα άλλα χρώματα. Στα μπισκότα που ήθελα να κολλήσω τα έτοιμα διακοσμητικά, έβαλα λίγη κόλλα άχνης και κόλλησα έτσι και τα διακοσμητικά!

Tip: Αν κολλάει η ζαχαρόπαστα, βάλε λίγη άχνη (όπως κάνεις όταν κολλάει η ζύμη που προσθέτεις αλεύρι).

Απλό δεν είναι; 🙂

Γίνε κι εσύ Everyday Mom!

Έλα στην παρέα μας και θα λαμβάνεις ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο υλικό, ιδέες, tips και συμβουλές!

    We won’t send you spam. Unsubscribe at any time.
    Powered By ConvertKit

    Recent Posts