Μαρμελάδα Ροδάκινο

Το ότι το πρωινό είναι το αγαπημένο μου γεύμα, ίσως το έχεις ξαναδιαβάσει. Το ότι κάποιες φορές όμως, ακόμη και το αγαπημένο σου γεύμα θέλει και μια αλλαγή, είναι κάτι που σίγουρα ξέρεις κι εσύ από πρώτο χέρι. Το καλοκαίρι, η νωχελικότητα κάποιων πρωινών, μία διάθεση που έχεις για κάτι διαφορετικό, ε, όλα αυτά σε κάνουν να «ψάχνεσαι» λίγο.

Συνήθως προσπαθώ το πρωινό να είναι άκρως υγιεινό γεύμα, με τροφές νόστιμες που μου δίνουν ενέργεια χωρίς περιττά λιπαρά και θερμίδες. Σήμερα όμως, ένιωσα να έχω βαρεθεί λίγο τα ίδια και τα ίδια και ήθελα κάτι που έχω καιρό να φάω γιατί συνήθως το θεωρώ απαγορευμένο. Ψάχνοντας στο ντουλάπι, βρήκα ένα καινούριο βαζάκι μαρμελάδα ροδάκινο, που προφανώς αγόρασα σε κάποια στιγμή αδυναμίας, είχα όμως καταχωνιάσει από τύψεις! Η μαρμελάδα είναι πεντανόστιμη και φτιάχνω κάθε καλοκαίρι, όμως έχει αρκετές θερμίδες χωρίς να σε χορταίνει. Και τρως δηλαδή, και θες να φας και τον κόσμο όλο μετά για να χορτάσεις. Τσάμπα κόπος . Γι’ αυτό την επιλέγω σπάνια για πρωινό, και προσπαθώ όταν το κάνω, με κάποιο τρόπο να το…σώσω. Όπως σήμερα.

Έφτιαξα δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα –τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να μείνω και στη μία, αλλά από κεκτημένη ταχύτητα έφτιαξα και τη δεύτερη, και φυσικά την έφαγα κιόλας- και γέμισα όλο το υπόλοιπο πιάτο με φρούτα. Λευκόσαρκα ροδάκινα, πεπόνι, σύκα από τον κήπο μας, μαύρη σταφίδα και μύρτιλλα μαζί με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι (όχι σπιτικό σήμερα, αλλά ποτέ φρουτοποτό), τα έφαγα αργά και απολαυστικά για να τα ευχαριστηθώ και να καταγραφεί στον εγκέφαλο ως η ευχάριστη εμπειρία της ημέρας. Τώρα θα μου πεις, η ευχάριστη εμπειρία της ημέρας είναι το πρωινό; Και θα σου απαντήσω πως ναι, μπορεί να είναι και το πρωινό. Για μία μαμά που τρέχει να τα προλάβει όλα και της μένει ελάχιστος χρόνος για τον εαυτό της στην καλύτερη, μπορεί και το πρωινό να είναι ένα τέταρτο που ακόμα τα παιδιά κοιμούνται και έχει την πολυτέλεια να το απολαύσει μόνη της, χαζεύοντας στο κινητό της, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, διαβάζοντας δύο σελίδες από το βιβλίο της, ή απλά απολαμβάνοντας τη στιγμή. Γι αυτό σου λέω, μην ψάχνεις πολλά-πολλά που μπορεί να μην τα έχεις εύκολα. Ετοίμασε το πρωινό σου όταν μπορείς, κάνε το υγιεινό για να σε φροντίσεις, και απλά απόλαυσε τη στιγμή και θα με θυμηθείς!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει...