Οι πειραματισμοί δε σταματούν ποτέ κι έτσι ψάχνοντας για κάτι γλυκό, νηστίσιμο, υγιεινό, γρήγορο κατέληξα στην παρακάτω συνταγή για τις πιο υγιεινές κι εύκολες τηγανίτες που μπορούν να τρώνε τα παιδιά -κι εσύ φυσικά-ακόμη και κάθε μέρα είτε ως πρωινό είτε ακόμη ως απογευματινό σνακ. Είναι πάρα πολύ χορταστικές, συνδυάζονται με φρούτα και μπορούν ακόμη και να μπουν σε ταπεράκι για το σχολείο ή τη βόλτα!
Υλικά για μία μερίδα (περίπου 5 μέτριες τηγανίτες)
- 1 μπανάνα
- 2 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. κανέλα
- μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- σταφύλι
- φρέσκα μύρτιλλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τη μπανάνα.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
- Όταν το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προαιρετικά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί κι αυτό βάζουμε κουταλιά-κουταλιά όλο το μίγμα και το πατάμε ελαφρά ώστε οι τηγανίτες να γίνουν επίπεδες. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν δούμε ότι έχουν γίνει χρυσαφιές από την κάτω πλευρά, τις γυρίζουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα και τις ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη.
- Όταν είναι έτοιμες, περιχύνουμε το μέλι ή το σιρόπι και προσθέτουμε τα φρούτα.